Uncategorized

Faza e dytë e bashkëpunimit për digjitalizimin e Arkivit mes Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave dhe Albania University

By Mars 25, 2019 No Comments

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave organizoni sot ceremoninë e hapjes së fazës së dytë të bashkëpunimit me Albania University mbi zbatimin e projektin për digjitalizimin e inventarëve të fondeve të arkivave vendore të viteve 1945  – 2008 të ish – komiteteve ekzekutive.

Prezantimi u bë në mjediset e Albania University ku dhe do të vazhdojë të kryhet ky poces. Të pranishëm ishin Drejtori i Përgjithshëm i Arkivave Dr. Ardit Bido, rektorja e këtij Universiteti Prof. Dr. Vera Ostreni (Halili) dhe dekania e Fakultetit të Shkencave Shoqërore Prof. Dr. Kaliopi Naska.

Në fjalën e saj Prof. Dr. Kaliopi Naska tha se ky projekt është mjaft i rëndësishëm si për Universitetin ashtu dhe për Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave. “Është një nga projektet më të rëndësishme që ka bërë besoj Arkivi i Shtetit në këto vitet e fundit, sepse është digjitalizimi  i gjithë dokumentacionit, sipas ndarjes dhe klasifikimit përkatës ndër vite. Ajo që më bën mua krenare është që në këtë punë kaq të rëndësishme të këtij institucioni që është i vetmi në vend, jemi dhe ne pjesëmarrës dhe kontribues” tha Kaliopi.

Drejtori i Përgjithshëm Ardit Bido, në fjalën e tij tha se këto dy vite po tentohet dhe po punohet që Arkivi të kthehet në një institucion bashkëkohorë. “Albania University është partner strategjik i Arkivit, sepse për të dytin vit rradhazi, atë që ne nuk kemi mundësi ta bëjmë për shkak të mungesës së stafit të mjaftueshëm po e kryen Albania University. Vjet ne kemi hedhur bashkërisht të gjithë titujt e dosjeve të Arkivit Qendror të Partise së Punës, sivjet do të nisim me Arkivin Qendror të Tiranës, për ta digjitalizuar”tha Bido.

Në këtë ceremoni u bë dhe demostrimi i hedhjes digjitale të inventarëve të fondeve të arkivave vendor nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave.

Faza e dytë e këtij bashkëpunimi vjen pas përfundimit më sukses të fazës së parë të këtij bashkëpunimi që është bërë mes Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave dhe Albania University, mbi projektin për digjitalizimin e katalogëve të Arkivit Qendror Shtetëror.

Leave a Reply