Uncategorized

Çelet ekspozita “Tirana 99 vjet kryeqytet”

By Shkurt 12, 2019 No Comments

Ekspozita “Tirana 99 vjet kryeqytet” është frymëzimi i rradhës që sjell Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave në bashkëpunim me Kalanë e Tiranës dhe në kujdesin e Bashkisë së Tiranës. Ekspozita zhvillohet në kuadër të  99 vjetorit të shpalljes së Tiranës kryeqytet, ajo është konceptuar me një ndërthurje të fotograrive të vjetra të Tiranës dhe me dokumente historike, ku në total janë krijuar 22 stenda.

Ky bashkëpunim vjen si një risi në këtë ambient , hapjen e kësaj ekspozite e bëri administratorja e Kalasë së Tiranës Klodiana Toptani e cila falenderoi Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave për këtë bashkëpunim të cilin e cilësoi si gjigand dhe me tepër vlera.

“Kjo ekspozitë është një vazhdim i një sërë aktivitetesh dhe ekspozitash që Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave në bashkëpunim me bashkinë e Tiranës kanë ndërmarr gjatë vitit 2018 dhe do të jenë të shumta dhe në vitin 2019”,- tha Drejtori i Inspektimeve dhe Trajnimeve në Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave z. Endrit Musaj.

Në hapjen e ekspozitës ishin të pranishëm Kryetari i Këshillit Bashkiak të Tiranës z. Aldrin Dalipi, Deputetja e Partisë Socialiste znj.Blerina Gjylameti dhe Kryetari i Bashkisë së Tiranës z. Erion Veliaj i cili në fjalën e tij falenderoi kolegët e Arkivit. “Ndoshta është një punë me heronj të heshtur dhe që ne nuk i këndojmë shumë lavde, por unë e di se sa punë e vështirë është sidomos në një vend që e ka trajtuar historinë pa respekt”,- tha Veliaj.

Që në orët e para të hapjes ekspozita pati shumë vizitorë. Ajo do të qëndrojë e hapur për dy javë.

Leave a Reply