Uncategorized

Çelet ekspozita, “Një Komb, një ABC” në Shkup

By Nëntor 23, 2018 No Comments

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave mori pjesë në Festimet Qendrore të 110-vjetorit të Kongresit të Mastirit, të zhvilluara në Shkup. Festimet e organizuara nga Qeveria dhe Kuvendi i Republikës së Maqedonisë përfshinin dhe prezantimin e një ekpozite të përgatitur nga DPA me dokumente dhe foto me momentet dhe personalitet që morën pjesë në Kongres. Ekspozita u prezantua në prani të presidentëve Meta dhe Thaçi, kryetari i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferri, kryeministri maqedonas Zoran Zaev, si dhe përfaqësues të lartë të elitës politike e kulturore shqiptare në Maqedoni. Drejtori i Përgjithshëm i Arkivave, Dr. Ardit Bido theksoi se Kongresi i Manastirit është një ngjarje kulmore e para pavarësisë, që pasqyrohet në ekspozitë përmes dokumentave dhe fotografive origjinale të ruajtura në AQSH. Espozita pati një interes të madh nga shqiptarët që banojnë në Shkup.

Leave a Reply